Kanelbullar

Om det är ett fikabröd som är ständigt återkommande och som de flesta har smakat – då är det kanelbullen. Kanelbullar är otroligt populära och passar de flestas smaklökar. Med sin mjuka vetedeg och härligt luktande kanel är detta det perfekta fikabrödet.

Kanelbullen skapades i Sverige redan i början av 1920-talet vilket innebär att den har 100 år på nacken. Det är alltså inte konstigt att den är så pass omtyckt av alla generationer.

Bakverk med egen dag

Det har säkert inte undgått någon att kanelbullen har en alldeles egen dag. Den 4 oktober varje år firas bullen lite extra och de säljs som smör i såväl matbutiker som på caféer.

Efter krigstiden var det enklare att få tag i de ingredienser som behövs till att skapa kanelbullar, därför blev de då snabbt populära att baka. För att göra egna kanelbullar behöver man endast jäst, socker, mjöl och smör. Fyllningen är även den enkel och består av kanel, socker och smör.

Bullarna är mjuka och smälter i munnen. Det bäst med kanelbullar kan dock vara själva doften av nybakta kanelbullar som sprider sig i köket. Det är få dofter som slår den.