Caféer i Sverige

Om man ska fika så kan man lika gärna göra det rejält. Det roligaste som finns är när det dyker upp nya, spännande caféer att fika på. Kanske har de ett udda koncept och serverar enorma glassar eller så har de en tidstypisk inredning a la ett 50-tals café. Ett café får gärna sticka ut och ha massvis av besökare. Då vet man att deras fika definitivt är väl värt väntan.

Men alla caféer är ju inte knastokiga och serverar utstickande bakelser. Vad gör egentligen ett litet, mysigt café till just ett litet, mysigt café som är värt att besöka?

Inredningen

Något som är viktigt i ett café är dess inredning. Ett café får gärna hålla en röd tråd i sin inredning oavsett vad det har för stil. Det kan vara ett modernt inrett café eller ett café som känns som mormors vardagsrum med blommigt porslin. Det viktigaste är att caféet måste kännas välkomnande.

<h2>Stämningen

Oavsett om det är ett barnvänligt café där mammor fikar i timtals eller ett café dit vuxna kommer för att arbeta måste det finnas en god stämning. Stämningsfull bakgrundsmusik och trevlig personal är viktigt för caféet. Man ska känna dig som hemma när man kliver in.

Fikautbudet

Sist men inte minst är såklart utbudet av fika viktigt på ett café. Ett stämningsfullt café med torra bakelser är det ingen som vill besöka. Det ska vara nybakat kaffebröd och många sorters kakor som serveras. Dessutom ska det finnas matiga smörgåsar för den hungrige och riktigt gott kaffe. Gärna såväl bryggkaffe som allt från cappuccino till espresso. Det ska helt enkelt finnas en variation där alla finner något de är sugna på.