Hembakat fika

Trots att det finns överfulla caféer runt om i landet är det ändå i hemmet som det fikas mest. Något som uppskattas av de flesta gäster är när det då bjuds på hembakt fika. Hembakat visar på att värden har lagt ner tid och omsorg på att skapa ett riktigt gott fika.

Att baka kan liknas vid vilket annat hantverk som helst där det krävs såväl tid som precision för att få fram ett utsökt bakverk. Som värd ska man dock inte känna någon stress. Det spelar ingen roll om det bjuds på ett brysselkex eller en Schwarzwaldtårta, det viktigaste är att det är hembakt.

Att baka hemma kan tänkas vara svårt, men det är egentligen tvärtom. Det finns en mängd bra bakböcker att använda med recept som använts under tiotals år. Med få, enkla steg och inte allt för många ingredienser kan man åstadkomma riktigt fina och goda bakverk. Det behöver dessutom inte ta allt för lång tid att baka. Genom att baka småkakor som snabbt blir färdiga i ugnen, och som dessutom inte kräver någon jäsning, kan ditt fika vara färdigt redan innan en timme har passerat.