Glassmani i Östergötland

Om glass är det bästa man vet, då får caféet vid namn Smultronstället absolut inte missas. Smultronstället är en glassrestaurang där det är deras enorma, färgglada glassar som står på menyn och får allt fokus. Glassrestaurangen ligger i östgötska Söderköping och hit kan man åka under sommarens alla dagar för att få en hel veckans ranson av glass i magen.

Smultronstället har funnits ända sedan början av 80-talet och under sommaren kan köerna ringla sig långa för att få ett bord i caféet. Med hela 60 olika glassuppläggningar kommer det knappast vara någon som går besviken härifrån. Här kan man avnjuta goda glasskombinationer vid namn såsom Mozart, Hot Lips, Mask-Gott, Pastell och Pavlova.

Det är Smultronställets roliga uppläggningar och kombinationer av glass som gör att detta ställe verkligen sticker ut. Ryktena hörs långväga om denna häftiga glassrestaurang och den är väl värd att köra en bit för att få besöka. Det serveras årligen 90 000 liter glass i spännande uppläggningar hos Smultronstället. Med så pass stor åtgång på glass är de lätt att förstå varför just Smultronstället ska få finnas med här på förslag över coola caféer.