Nostalgi i Lappland

Kanske är det just i den norra halvan av landet som det är populärt att skapa och inreda caféer i klassiska 50-tals stilar. Ytterligare ett café som anammat denna häftiga tidskod är inget mindre än Hälla 50-tals café. Detta lilla café ligger placerat i Åsele i sydligaste Lappland.

Vad som är extra roligt med Hälla 50-tals café är dock inte att detta café har byggts för att passa in i en viss stil. Istället slog caféet upp sina portar år 1953 och inredningen har i princip sett likadan ut ända sedan dess. Detta är alltså ett originalcafé man kommer få fika på om man gör ett stopp.

Detta café är riktigt välbevarat och absolut värt ett besök om man är intresserad av hur det såg ut förr i tiden på svenska caféer. På fikamenyn finns alla de klassiker som man kan förvänta sig ska finnas på ett café med så pass lång erfarenhet som Hälla 50-talscafé har.

Glöm inte bort att efter fikapausen spela på den jukebox som finns i caféet. Här kommer det sköna toner från bland annat Arne Quick och Elvis Presley. Bara jukeboxen gör caféet väl värt ett besök.