Håll tänderna vita med rätt mat och tandblekning

Vitare tänder hjälper dig att göra ett fantastiskt första intryck och känna dig motiverad att le mer. Den bästa metoden för att få vita tänder snabbt och säkert är att köpa produkter för tandblekning som är bäst i test. På så sätt vet att produkten du köper faktiskt fungerar och att andra har testat den. Du får även tydlig överblick över de bästa produkterna att välja mellan och kan välja den som passar dina behov bäst. För att behålla dina tänder vita efter en tandblekning är det viktigt att vara noga med vad du äter.

Ät livsmedel som rengör dina tänder

Att hålla tänderna vita genom kosten handlar inte bara om att undvika vissa livsmedel som kaffe och rött vin. Minst lika viktigt är det att välja livsmedel som aktivt bidrar till att rengöra och skydda dina tänder. En varm rekommendation är att äta inkludera följande livsmedel i din kost:

  • Blomkål – Fördelen med blomkål är att den kräver mycket tuggning och det gör att du producerar mer saliv. Saliv är bra för dina tänder eftersom det fungerar som ett naturligt rengöringsmedel som håller tänderna glänsande.
  • Jordgubbar – Även om jordgubbar har en mörk färg är de packade med enzymer som gör tänderna vitare.
  • Äpplen – I likhet med blomkål kräver äpplen mycket tuggning och ser till att rengöra din mun. Tuggningen tvättar bort smuts och partiklar från tänderna och håller dem vita.