Fikapausen – räddningen vid renoveringen

En renovering är inte bara påfrestande för kroppen, det tar även energi från dig mentalt. Även om det är kul att renovera och se huset ta en ny förvandling så kan du komma att behöva pauser då och då från hammaren och spiken. Räddningen heter naturligtvis fikapaus.

Rätt mat till fikapausen i renoveringstider

När du renoverar ska du se till att du får i dig rätt energi. Du kommer att bli trött när du arbetare hela dagen. Tänk dig att du har inhandlat en massa fint på Rörfokus.se och sedan står sakerna bara och skräpar i ett hörn för att du inte orkar med att sätta upp dem. En renovering kan vara rena sporten och därför måste du äta ordentligt.

Lasta inte bara i dig kakor och onyttigt fikabröd, då kommer du visserligen bli hög på socker men du kan bli trött ganska snabbt igen. Se till att även äta lite mat som en smörgås med köttbullar varvat med grönsaker, då får du i dig kloka kalorier. En liten sötsak efter smörgåsen passar dock bra till kaffet, såsom en bulle eller en dammsugare. Då får du i dig energi av sockret men du har även tillfört kroppen mat som den behöver också. Om du vill slopa sockret kan du helt enkelt äta en frukt eller några hemmagjorda rawfoodbollar istället. Det utgör en lika trevlig fikapaus som en kaka!

Tänk också på att dricka ordentligt när du renoverar, speciellt om det är varmt ute. Under den varma årstiden är det vanligare att renovera, speciellt utomhus och när solen gassar måste du ta en klunk då och då, annars kan du bli yr eller trött. Drick, drick, drick!