Afrikanska smaker i Gätrikland

Kanske är Taste of Africa det café som man absolut inte tror att man kommer få se när man kör runt längs de små skogsvägarna i Sverige. Men om det är Gästrikland man befinner sig i, då kan det hända att det är just Taste of Africa man kör förbi. Här får alla besökare en smakupplevelse som heter duga.

Om man är intresserad av den afrikanska kulturen bör man definitivt ta en sväng hit bara för att få se de hantverk som finns att köpa. Taste of Africa har nämligen inte bara ett café utan även en gårdsbutik som är fullproppad av vackra, handtillverkade afrikanska ting. Om man är hungrig är det dock gårdens café man ska rikta in sig på allra först.

Taste of Africa är som en grön oas där man serveras afrikanska delikatesser, som dessutom har tillagats på afrikanskt vis. Till exempel gräddar de duktiga kockarna själva allt bröd över öppen eld i stora afrikanska järngrytor. Det kommer smaka precis lika gott som det låter, och vara helt annorlunda mot svenska smaker.

Om det är något man inte får missa hos Taste of Africa är det deras mjuka afrikanska kakor med smak av allt från apelsin och dadel till banan. Till detta serveras hemmagjord glass när den är samma allra bäst. Caféet har däven ett riktigt gott traditionellt sydafrikanskt bröd de bakar. Dessutom har de goda drycker såsom kaffe producerat i Afrika, bushtea och riktigt goda juicer.

För den ultimata upplevelse kan man boka in en grupp av sina närmaste vänner hos Taste of Africa, då kan man tillsammans laga mat i det afrikanska köket som är placerat utomhus. Man väljer själv vilka afrikanska maträtter man vill laga över den öppna elden och det blir absolut ett minne för livet. Afrikansk matlagning i Sverige helt enkelt.