50-tals café i Härjedalen

Om man vill fika på ett café som definitivt inte är som alla andra, då är det Café Cineast i Härjedalen man ska besöka. Här kommer man få en känsla av att ha tagit en tidmaskin tillbaka ett tiotals år. Café Cineast har nämligen satsat på ett koncept där de levererar ett café i äkta 50-tals stil.

Caféet må inte se mycket ut för omvärlden, i alla fall inte om man snabbt råkar gå förbi på gatan. men inne i den lilla lokalen kommer man glatt överraskas av stämningen som brer ut sig. Det är i Sveg som neonskyltar skvallrar om att det är ett amerikanskt inredningstema som gäller. Klassiska schackrutiga golv samsas med soffor i rött skinn, motorcyklar och pastellfärger.

Det känns helt enkelt som om man har klivit in på en klassisk amerikansk diner för att fika. Här kan man avnjuta stora chokladbollar, hemmagjord glass och annat fika medan man studerar all den häftiga inredning som finns. Som en extra guldkant på tillvaron har Café Cineast dessutom en övervåning fylld av inredning från olika filmer. Där får man på egen hand ta en rundtur efter fikat.