Catering till ditt event

När ett företag eller en verksamhet ska hålla i ett event är det mycket vanligt att vilja ta hjälp av en cateringfirma. Inte nog med att det underlättar planeringen av andra aspekter, utan det är även ett säkert kort för att säkerställa att maten blir bra. Att ta hjälp av en cateringfirma är väldigt enkelt, men svårare kan det bli när det väl är dags att bestämma vilken mat det ska bjudas på.

Vilken typ av mat du väljer att servera kan nämligen vara avgörande för hur ditt event kommer att upplevas. Mat och dryck är en väldigt stor del av ett event och det kan sätta tonen direkt eller få eventet att falla platt. Skulle det vara så att maten inte faller folk i smaken är risken stor att det kommer pratas om ditt event länge, och inte ur en positiv synvinkel. Lyckas du däremot träffa rätt kan du vara säker på att alla går därifrån mätta och belåtna.

Så ska du tänka

Att anordna ett företagsevent kan kosta en hel del pengar. Om du inte har kapital att använda dig av från företaget kan du vända dig till capcito.com för ett företagslån. Det är viktigt att alla dina kunder på eventet blir nöjda. Ingen ska känna sig utanför eller oprioriterad. Naturligtvis ska det även vara så att alla har möjlighet att äta sig mätta.

Cateringfirman som du väljer ska alltså vara öppen för att kunna tillaga alla möjliga typer av maträtter så väl som att anpassa sig efter specifika önskemål och dieter, allergier eller vegetariska alternativ. I samband med att du skickar ut inbjudan till eventet bör du även se till att meddela dina gäster att informera dig i tid om vilka matpreferenser som gäller.

Dryckesalternativen

Även om det är väldigt vanliga dryckesalternativ i Sverige bör du inte ta för givet att öl, rödvin och alkoholhaltiga drycker kommer att falla alla i smaken. Det är inte alla som kommer vilja dricka och då är det bra om det finns andra alternativ än enbart vanligt vatten. Och hur är det med kaffe och te?

Planering

Se till att du planerar rätt när det kommer till maten. Säkerställ att den kommer levereras i bra tid och kontrollera om det är något som behöver värmas upp innan det ska serveras. Det är inte kul att låta kunderna sitta och vänta på maten för att man har planerat fel i leveransen. Se därför till att ha någon schemastruktur även här.

Servering

Hur ska arrangemanget läggas upp? Är det tänkt att du ska bjuda på buffé så att gästerna själva kan hämta mat eller vill du ta hjälp av serveringspersonal? I många fall kan cateringfirman erbjuda servitörer som antingen serverar maten vid borden, står redo med brickor med tilltugg eller hjälper till att lägga upp.