Billig mat till småbarnsåren

När man precis blivit förälder vänds hela ens verklighet upp och ner. Oavsett hur mycket man planerat kan man aldrig riktigt förbereda sig på vad som komma skall, särskilt inte om det är första barnet. Därför kan det vara skönt att ha förberett lite för att underlätta vardagslivet när det nya undret väl har anlänt. Självklart ska man ha de viktigaste sakerna till bäbisen, som en liten babybox fylld med alla väsentliga saker till babyn. Hos apoteket hjärtat kan man köpa viktiga saker som är bra att ha när babyn kommer till världen.

Men det är också viktigt att som föräldrar inte glömma bort varandra och sig själva. Man måste ta hand om varandra i den här viktiga tiden och försöka göra det bästa för att lösa vardagspusslet i den nya delen av livet. För nu finns det inte längre hur mycket tid som helst till att göra långkok eller vare sig pengar eller tid till att göra fina restaurangbesök.

Enkel mat för nyblivna förälder

Som nybliven förälder är det lätt att bara äta skräpmat och sluta ta hand om sig själv, för att lägga all energi på det nya lilla livet. Men det finns enkla maträtter som går snabbt att förberedda och inte kostar multum. Helt enkelt; du behöver inte äta nudlar! Här kommer några enkla maträtter som ni snabbt kan förbereda och tillaga utan att behöva ta tid från bebisens behov.

Makaroner och köttbullar

En klassiker som alltid fungerar. Köp färdiga köttbullar eller vegetariska bullar, för att göra det lite nyttigare så använd fullkornspasta eller byt ut pastan mot bulgur.

Fiskpinnar och potatis

Fiskpinnar är en klassiker som alltid går hem. Det går snabbt att tillaga, fiskpinnarna går att slänga in i ugnen och låta dem tillaga sig själv. Potatis är bara att lägga på spisen och på 20 minuter är hela måltiden klar. Tyvärr är det inte en jättebra måltid för matlådor men den håller för ett tillfälle.

Färdiga soppor

Det finns många smakrika och nyttiga soppor som går att köpa färdiga. Bland annat Findus och Kelda gör goda soppor som går snabbt att värma upp och dessutom håller en mätt riktigt länge. Dessa finns att köpa i kyldisken hos alla matbutiker och är väldigt prisvärda.

Kycklingwok

Har man lite mer tid över så är kycklingwok en bra maträtt som är enkel att laga och dessutom går att göra som matlådor till många dagar framöver. Man kan antingen steka kyckling och sedan välja alla grönsaker man har i kylen, eller bara köpa en färdig wokmix i frysdisken i matbutiken.

Pastasallad

Pastasallad är en klassiker som går att variera i all oändlighet. Egentligen är det inte mer än att koka upp pasta, skölja av den i kallt vatten och sedan blanda ihop med alla grönsaker och tillbehör som går att hitta hemma. Exempel kan vara fetaost, ägg, pesto, soltorkade tomater och pinjenötter. Håller i en evighet i kylen och enkelt att förbereda!